De leverancier van de Duitse discountgrutter acht de kans op verwarring met zijn eigen naam Medion te groot en dreigde daarom juridische stappen tegen XS2 Europe te ondernemen.

Deze heeft eieren voor zijn geld gekozen en met ingang van dit jaar zijn productlijn, bestaande uit onder meer notebooks, tft's en andere computerputerapparatuur, veranderd in Xxodd.

Hoewel volgens Rene Eringaard van XS2 Europe verwarring niet voor de hand lag, is toch besloten de eigen merknaam te veranderen. "Het was anders mogelijk een zeer langdurig proces geworden", aldus Eringaard.

Volgens Eringaard zijn de Promedion-producten onvergelijkbaar met die van Medion. "Ik heb nooit onze-Promedion producten vergeleken met die van Medion. Sterker nog, ik zou dat niet eens willen", aldus Eringaard.

"Mensen die een computer kopen bij een supermarkt behoren bovendien echt niet tot onze doelgroep. Wij leveren aan de computervakhandel en werken met dealers met aardig wat technische kennis in huis."

Xxodd

Als nieuwe naam is gekozen voor Xxodd. "Odd betekent 'afwijkend' en xodd is 'de factor van afwijking' die ook in wiskundige berekeningen wordt gebruikt. Wij hebben de link echter vooral gelegd met 'extreme odd', extreem afwijkend. Dit aangezien wij vaak toch aparte modellen notebooks voeren."

De transitie naar de nieuwe merknaam wordt de komende maanden doorgevoerd. De bijbehorende website moet uiterlijk 1 mei klaar zijn. Het bedrijf legt de prioriteit in eerste instantie bij het aanpassen van alle verpakkingen en logo's.