Mark Cuban, oprichter van Hdnet en eigenaar van het sportteam Dallas Mavericks, stelt tevens dat Youtube uiteindelijk'tot in de vergetelheid' aangeklaagd worden wegens het schenden van auteursrechten, zo meldt Cnet. "Youtube overtreedt de wet", aldus Cuban. "De enige reden dat Youtube nog bestaat is omdat er niemand is met een grote zak geld om ze aan te kunnen klagen."

"Er is een overduidelijke reden waarom Youtube niet naar de beurs gaat of verkocht is", vervolgt Cuban. "Dat is omdat ze er aan gaan." De miljardair waarschuwde adverteerders tijdens een bijeenkomst in New York dat het bereik van advertenties erg beperkt is. "Wil jij je dollars spenderen aan advertenties bij een video van tante Jenny die kijkt naar haar nichtje die tapdanst?", vraagt hij zich hardop af.

Eerder deze maand waarschuwde directeur Doug Morris van platenmaatschappij Universal Music Group Youtube al voor sancties. "Volgens ons schenden deze sites (zoals Youtube –red.) massaal het auteursrecht en zijn zij ons tientallen miljoenen dollars schuldig", aldus Morris tijdens een overleg met investeerders. "Hoe we met dit soort bedrijven omgaan wordt binnenkort duidelijk."

Cuban is geen vreemde in de wereld van acquisities. Eerder verkocht hij bedrijven aan giganten als Comcast en Yahoo. Hij staat bekend om zijn gepeperde uitspraken. Cuban is een eigen weblog gestart wegens onvrede over de verslaggeving rondom zijn sportteam Dallas Mavericks. Op zijn blog liet hij zich al eerder uit over Youtube en trekt hij regelmatig fel van leer tegen journalisten.