Dat heeft minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings bekendgemaakt. Een Segway is een elektrisch aangedreven voertuigje dat sinds 1 januari van dit jaar niet meer op de openbare weg mag omdat het niet beschikt over de verplichte Europese typegoedkeuring.

De Rijksdienst voor het Wegverkeer, die het voertuig moet goedkeuren, doet op dit moment onderzoek naar Segway. Dat onderzoek is vermoedelijk in september afgerond.

Tot die tijd wordt het voertuig toegestaan als gehandicaptenvoertuig voor een beperkte groep gehandicapten omdat is gebleken dat onder die groep veel behoefte is aan verplaatsing via dit voertuig. Het rijden op een Segway is toegestaan voor mindervaliden die vallen binnen de categorie hart- en longpatiënten. Zij moeten wel fysiek in staat zijn om de Segway te kunnen besturen.

De Segway wordt voorlopig als voetganger beschouwd in het verkeer. Voor het voertuig geldt voorlopig een maximumsnelheid van 6 kilometer per uur. Ook moet het voertuig WA-verzekerd zijn.

De Segway Human Transporter, zoals het voertuig voluit heet, werd met veel bombarie in 2001 geïntroduceerd. Op internet gingen lange tijd geruchten rond over een nieuw it-apparaat dat alleen bekend was onder de codenaam Ginger.