De nieuwe reeks bestaat uit de AT-WR4542, de AT-WR4561 en de AT-WR4562 single- en dualband-routers, voor respectievelijk binnen- en buitengebruik. De WR4542 is een 5 GHz draadloze router en wordt geleverd met een passieve Power over Ethernet-voeding (PoE). De nieuwe reeks is uitgerust met een ingebouwde IP-firewall en een Quality of Service-beheer (QoS). De routers werken met zowel de IEEE 802.11a/b/g/h-standaarden, als het Europese alternatief HiperLAN.

De AT-WR4561 en AT-WR4562 hebben volgens Allied Telesis nagenoeg dezelfde mogelijkheden. Het verschil zit in het aantal radio-interfaces, laat het bedrijf weten. De AT-WR4561 is een single-radio- en de AT-WR4562 een dual-radioversie. Beide apparaten werken op de 2,4 GHz en 5 GHz licentievrije frequenties. De twee apparaten hebben een IEEE 802.3af PoE-voeding en bieden IP-routing, beheer van de draadloze parameters en flexibele filters en classificatie van het dataverkeer. Elke router kan gelijktijdig zowel worden gebruikt als een grondstation in een point-to-multipoint-configuratie als een toegangspoort voor een hotspot.

Met de nieuwe productreeks hoopt de leverancier van IP/Ethernet-toegangsoplossingen tegemoet te komen aan de snel toenemende vraag naar mobiele internettoegang. De nieuwe routers zijn geschikt voor zowel 'point-to-point'- en 'point-to-multipoint'-, als geschakelde netwerkverbindingen. De WR4500-serie heeft volgens Allied Telesis een ‘extreem weersbestendige constructie’. De prijzen van de nieuwe routers variëren van 557 tot 1394 euro.

Bron: Techworld