Dat meldt The Register. Allofmp3.com heeft gereageerd op de kritiek van de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Susan Schwab, die de downloadsite op een zwarte lijst van 'beruchte markten' liet plaatsen. Schwab verklaarde onlangs een Russisch WTO-lidmaatschap onmogelijk te achten zolang de regering in Moskou Allofmp3 niet aanpakt.

De eigenaren van de populaire muziekdienst houden echter vol dat de Russische site de lokale auteursrechtenwet niet schendt. De site is overigens niet rouwig om Schwabs inmenging. "Susan Schwab zet ons zo effectief in de markt, ze zou zo onze persvoorlichter kunnen zijn", aldus een woordvoerder van de site tegenover lokale media.

Een zegsvrouw van het moederbedrijf van Allofmp3, Mediaservices, verklaarde tegenover het Franse persbureau AFP dat gebruikers gewaarschuwd worden op de site. "We melden op onze website dat gebruikers eerst hun lokale wetgeving moeten controleren", aldus Ilya Levitov.

Allofmp3.com zegt rechten af te dragen aan ROMS, een instelling die zegt de inkomsten af te dragen aan rechthebbende artiesten. Artiesten blijken echter nooit iets te ontvangen. Er is forse internationale druk op Rusland om de site aan te pakken. De prijzen van Allofmp3.com zijn ongeveer eentiende van de kosten van een muziekbestand van bijvoorbeeld Apples Itunes.

In Nederland ontstond recentelijk nog ophef omdat de Consumentenbond Allofmp3.com besprak en het gebruik ervan, afgezien van een voorbehoud, niet afkeurde. Belangenorganisatie voor artiesten NVPI reageerde boos op het artikel van de bond. Nadat de bond op aandringen van de NVPI een onderzoek uitvoerde waaruit bleek dat het aanbod van de muziekwinkel illegaal is, distantieerde de bond zich van de site.