De website, waar liedjes en cd's tegen zeer lage prijzen kunnen worden aangeschaft, is belangenorganisaties zoals de International Federation of the Phonographic Industry, al langer een doorn in het oog. Allofmp3.com zegt legaal te zijn, omdat het eigendomsrechten afdraagt aan de Russische Multimedia en Internet Gemeenschap, ROMS.

De Russische auteursrechtenwet uit 1993 maakt het mogelijk dat organisaties zoals ROMS rechten innen voor artiesten en platenmaatschappijen, zonder dat die daar toestemming voor gegeven hebben. De rechthebbenden ontvangen zien vervolgens vaak niets terug van de geïnde rechten, volgens de Cisac, de Internationale Confederatie van Auteurs- en Componistengemeenschappen.

Eric Baptiste van de Cisac beschuldigt organisaties zoals ROMS dan ook van diefstal. "Deze organisaties zijn dieven en fraudeurs omdat ze geld verdienen terwijl ze doen alsof ze de artiesten vertegenwoordigen", aldus Baptiste in de New York Times.

Voorman Oleg Nezus van ROMS werpt echter tegen dat geen enkel Russisch gerechtshof zijn organisatie als illegaal heeft bestempeld en dat deze als legaal gezien moet worden totdat een gerechtshof anders beslist.

Piratensite

Vertegenwoordigers van de muziekindustrie beschouwen Allofmp3.com als een illegale downloadsite, waartegen te weinig actie wordt ondernomen. "Het is uniek dat een piratensite zo lang openlijk kan opereren", aldus vice-president Neil Turkewitz van de RIAA, de Amerikaanse belangenorganisatie van de muziekindustrie.

De New York Times meldt dat onderhandelaars van een Amerikaanse handelsdelegatie hun Russische collega's nu hebben gewaarschuwd dat de downloadsite het door de Russen begeerde lidmaatschap van de Wereldhandelsorganisatie, WTO, in gevaar brengt.

De Amerikaanse inmenging in downloaddiensten in andere landen was ook aanleiding tot een groot protest in Zweden, waar de regering onlangs besloot de bittorentsite Piratebay.org uit de lucht te halen. Die site is inmiddels terug vanaf de Nederlandse hostingprovider Leaseweb.