<p/><img src="/image/nw_letter_snippers.gif" width="13" height="13" border="0" alt="Snippers" align="LEFT"/> - AltaVista.com voegt sinds maandag het laatste nieuws toe aan haar zoekresultaten. Wie op een bepaald onderwerp zoekt, krijgt bovenaan de lijst resultaten twee headlines met nieuwsberichten over dat onderwerp. De dienst wordt verzorgd door Moreover, dat het nieuws onder meer betrekt van CNN, BBC en The New York Times. Persbureau Reuters is één van de voornaamste investeerders in Moreover. AltaVista hoopt zich met de dienst te kunnen onderscheiden van de concurrentie. De meeste zoekmachines worden niet vaak genoeg bijgewerkt om het laatste nieuws in de zoekresultaten te kunnen vermelden. Alleen Google heeft een gelijksoortige dienst als AltaVista, maar dan met één headline meer. Volgens een woordvoerster onderzoekt de Nederlandse versie van AltaVista ook de mogelijkheden om nieuwsheadlines te vermelden bij de zoekresultaten, maar is het nog te vroeg om hierover meer informatie te geven.

<img src="/image/nw_letter_snippers.gif" width="13" height="13" border="0" alt="Snippers" align="LEFT"/> - Net2Phone presenteerde maandag beter dan verwachte cijfers over het afgelopen kwartaal, ook al was het verlies verder opgelopen. De leverancier van telefonie via internet leed een verlies per aandeel van 27 dollarcent, twee cent minder dan verwacht. Het nettoverlies liep op van 13,1 miljoen tot 176,2 miljoen dollar. De forse koersdaling van Yahoo is de oorzaak van het drastisch hogere verlies. Net2Phone moest een last van 150 miljoen dollar nemen voor de waardevermindering van het pakket Yahoo-aandelen dat het bedrijf maart vorig jaar verwierf. Yahoo en Net2Phone namen toen een klein belang in elkaar. De omzet van Net2Phone verdubbelde ruim van 15,5 tot 34,7 miljoen dollar. Het bedrijf verwacht medio 2002, een half jaar eerder dan tot nu toe, winstgevend te worden.

<img src="/image/nw_letter_snippers.gif" width="13" height="13" border="0" alt="Snippers" align="LEFT"/> - Microsoft is een Nederlandse versie van haar e-business portal bCentral gestart. Nederland heeft daarmee de Europese primeur. In de VS draait bCentral al anderhalf jaar en nemen ongeveer 1 miljoen ondernemers diensten af bij de portaal. De site is bedoeld voor kleine bedrijven (tot 15 werknemers). De content voor de Nederlandse site wordt verzorgd door Zibb.nl van Elsevier. Verder biedt bCentral in samenwerking met BBeyond ADSL- en flatfee ISDN-diensten aan. Ook ontplooit bCentral webhosting-diensten.