Online-boekhandel Amazon gokt niet alleen op de eigen e-bookreader Kindle. Versie 2 van dat apparaat is nu net verschenen in de Verenigde Staten. Software om Kindle-boeken te lezen op de iPhone en de iPod Touch is nu gratis beschikbaar. Gebruikers kunnen deze app via iTunes installeren om dan boeken op hun pc te kopen, maar ook via de Safari-browser op het Apple-apparaat.

Amazon biedt bijna een kwart miljoen boeken in zijn KindleStore. Amerikaanse gebruikers die al een Kindle hebben, kunnen reeds aangeschafte boeken overhevelen. Dat werkt twee kanten op en biedt zelfs synchronisatie zodat elk apparaat ‘weet’ op welke pagina de lezer is gebleven.

Europa onbekend

Het is nog onbekend of en wanneer de Kindle in Europa uitkomt. In de VS heeft Amazon een overeenkomst met telecombedrijven waarbij de kosten voor het downloaden van een e-book naar de Kindle zijn verdisconteerd in de prijs van het digitale boek zelf. De iPhone-app toont wel kleuren, in tegenstelling tot het zwart-grijs scherm van de Kindle, maar ontbeert weer de omstreden voorleesfunctie van de Kindle 2.