Volgens Amazon gebruikt Cendant een techniek om creditcard-betalingen te verwerken die door Amazon is gepatenteerd. Ook de manier waarop Cendant met zogeheten customer referral omgaat is vastgelegd door Amazon. Klanten die door klanten worden aangebracht krijgen een beloning, wat is vastgesteld in een customer referral-programma. De technische werking van het systeem van Cendant maakt inbreuk op het systeem van Amazon, zo stelt de winkel.

De klacht van Amazon komt twee dagen na een aanklacht van Cendant. Deze stelt dat de aanbevelingen die Amazon aan klanten doet op basis van aankopen in het verleden, in strijd is met patenten in het bezit van Cendant. Dit bedrijf runt meerdere websites rond autoverhuur, hotelkamers, enzovoorts. Amazon heeft 'onrepareerbare schade geleden, waarvan de hoogte nog moet worden vastgesteld.'

Amazon heeft een voltijd baan aan het voeren van rechtszaken. Zo werd het bedrijf onlangs nog voor de rechter gedaagd door pornobedrijven, omdat foto's van deze bedrijven naar voren kwamen in Amazons zoekmachine A9.