Amazon breidt de betalingsmogelijkheden met zijn Amazon Coins uit. De medio 2013 geïntroduceerde virtuele munt was tot dusver alleen te gebruiken bij de Kindle Fire-tablet, bij in-app en in-game transacties. Maar klanten in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland kunnen vanaf heden ook Android-apps kopen met Amazon Coins, mits zij dat doen in de Amazon Appstore.

Het Amerikaanse e-commercebedrijf probeert zijn virtuele munt sinds de start een boost te geven. Zo gaf het vorig jaar elke Kindle Fire-eigenaar 5 dollar aan Amazon Coins om de nieuwe virtuele economie te stimuleren. Ook krijgen Amazon-klanten korting op het aanschaffen van Coins en kunnen zij Coins sparen door apps te kopen.

'We zijn verbaasd'

Want volgens Amazon zijn de Coins eenvoudig voor eindgebruikers en ideaal voor developers om meer geld te verdienen. Ontwikkelaars krijgen standaard 70 procent van de omzet wanneer klanten aankopen doen met de Amazon Coin.

Dat slaat aan, aldus het bedrijf zelf. "We zijn verbaasd over het aantal klanten die Coins sinds de lancering gebruiken, wat ook geldt voor hoeveel zij spenderen aan apps en games", aldus Amazon-topman Mike George bij de aankondiging. Cijfers hierover zijn echter nog altijd niet wereldkundig gemaakt.