Amazon maakte niet bekend hoeveel exemplaren er van de derde generatie Kindle over de virtuele toonbank zijn gegaan. Volgens ceo Jeff Bezos vreten de tablets, zoals de iPad, niet in de verkoopcijfers van de e-readers. “We zien dat veel van de miljoen Kindle-kopers tevens een lcd-tablet bezitten Zij gebruiken die voor spellen, films en internetgebruik en pakken de Kindle voor het lezen.”

Prijs belangrijk

Volgens Bezos wordt de Kindle en niet de tablet gebruikt voor lezen omdat de eerste minder weegt, een langer batterijleven heeft (een maand) en vanwege het papiergelijkende Pearl e-ink beeldscherm. Dat zou beter zijn voor de ogen. Daarnaast is het apparaat in de volle zon te gebruiken. Volgens Bezos is verder de prijs een belangrijke factor, 139 dollar. Daardoor zouden mensen niet hoeven te kiezen tussen een tablet en de Kindle.

Bezos maakte nog meer cijfers bekend. Amazon verscheept spullen naar 178 landen, verkocht op het toppunt van het jaar (29 november) 158 artikelen per seconde. Op zondag kopen de meeste bezitters van een iPad, iPhone en Android toestel mobiel op Amazon.com. BlackBerry-bezitters shopten bij Amazon op vrijdag het meest via mobiel internet.