Amazon komt in mei met een eigen virtuele munt voor de Kindle Fire-economie. De Amazon Coin is ongeveer één cent waard en kan gebruikt worden om apps en games aan te schaffen, maar ook in-app en in-game transacties uit te voeren. Volgens Amazon is het eenvoudig voor eindgebruikers en ideaal voor developers om meer geld te verdienen.

Veel ontwikkelaars hebben grote moeite om geld te verdienen aan hun Android-apps, in tegenstelling tot iOS-apps. Amazon wil met de Kindle Fire de uitzondering op die regel zijn. Het concern belooft 'tientallen miljoenen dollars' aan Coins weg te geven om de nieuwe virtuele economie te stimuleren.

Zoveelste virtuele munt

Developers zijn vooralsnog sceptisch, meldt The Verge. In theorie is het een mooie kans om klanten aan je te binden en conversie te verhogen, maar veel consumenten zitten helemaal niet te wachten op de zoveelste virtuele munt.

Maar Amazon laat zich duidelijk niet afschrikken door de lijst met mislukkingen van eerdere virtuele munten. Recentelijk besloot ook Microsoft goeddeels te stoppen met zijn Microsoft Points voor het afrekenen van Xbox Live content in Windows 8. Het Points-systeem blijft wel op de Xbox 360.