In een persverklaring meldt Amazon de koopovereenkomst met Audible te hebben gesloten.

King op de Kindle

Audible.com levert online digitale audiocontent, zoals in gesproken woord weergegeven boeken, kranten en tijdschriften. Via sites in Amerika en Engeland, en samenwerkingsverbanden in Duitsland en Frankrijk heeft het bedrijf een totaalaanbod van ruim 100.000 uur audio-informatie. Deze is via 200 verschillende apparaten te beluisteren.

Succesnummers uit Audibles catalogus zijn de luisterboeken van bestsellerauteur Stephen King en gesproken versies van kranten als The New York Times. Amazon zal deze content waarschijnlijk gaan verspreiden via de Kindle, het draagbare leesapparaat.

Aanwinst

Amazon toont zich vanzelfsprekend verheugd met de toekomstige aanwinst. "Audible.com biedt de beste gebruikerservaring, de grootste keuze aan content en de beste compatibiliteit met apparaten. Door samen te werken kunnen we noviteiten introduceren en Audibles concept een groter publiek bezorgen", aldus een in jubelstemming verkerende Steve Kessel, Amazons digitale media-baas.

Overnamebedrag

Met de overname is een bedrag van 300 miljoen dollar gemoeid. De koop moet in het tweede kwartaal van dit jaar zijn afgerond.