Amazon maakt het bakstenen winkels nog moeilijker met de mogelijkheid om met een paar sms'jes direct een product bij de webwinkel te bestellen. De dienst, Amazon TextBuyIt, werd dinsdag geïntroduceerd voor Amerikaanse consumenten, meldt AP.

Na het invoeren van een productnaam of bijvoorbeeld ISBN-nummer van een boek krijgt de mobiele koper meteen een bericht retour van Amazon met twee relevante producten met prijs. De sms-consument kan vervolgens kiezen voor meer info of meteen kopen.

Omslachtig

Daarna moet nog wel het bij Amazon geregistreerde e-mailadres en de postcode worden ingevoerd. En dáárna wordt de klant nog gebeld door de klantenservice van Amazon om de transactie af te ronden. De koop wordt bevestigt per e-mail en - wederom - sms-bericht.

Al met al nog redelijk omslachtig, maar toch denkt Amazon dat het aan gaat slaan. Of de dienst specifiek is gericht op kijkshoppers in bijvoorbeeld boekwinkels wil Howard Gefen, baas van Amazon mobiele betalingen niet bevestigen. "We denken dat dit prettig en handig is. We verwachten dat ze [consumenten] het gaan gebruiken waar ze ook zijn."