Ontwikkelaars van andere webwinkels kunnen vanaf nu via een eenvoudige 'application programming interface' (API) Amazon's eigen betaalsysteem op hun sites integreren. Het systeem werkt naadloos via bestaande accounts van alle 'tientallen miljoenen Amazon klanten', stelt het concern.

Het bedrijf biedt ontwikkelaars verschillende smaken aan, variërend van eenmalige overboekingen tot integratie met online boekhoudapplicaties. Flexible Payments Service zelf is gratis te gebruiken, maar Amazon int wel provisie op elke transactie. Bijvoorbeeld voor elke creditcardtransactie groter dan 10 dollar rekent het bedrijf 2,9 procent en 30 dollarcent.

API zandbak

Volgens de webwinkel, die zich meer en meer transformeert tot verhuurder van zijn infrastructuur, is het met de zogenaamde QuickStart API's voor ontwikkelaars een fluitje van een cent om zelf een betaaldienst op te zetten die gebruik maakt van Amazon's eigen systeem. Het concern heeft tevens een zandbak opengesteld waarin developers naar hartelust kunnen spelen met FPS zonder echte transacties.

Vorig jaar kwam Amazon al met twee kant-en-klare betaaloplossingen, Checkout en Simple Pay.