Klanten van de nieuwe webwinkel hebben toegang tot een database van ongeveer 40.000 films en tv-programma's. Deze zijn via streams te bekijken, net als een video-on-demand service, zo meldt de Amerikaanse krant. De te introduceren dienst wijkt af van Apple's iTunes Store en Amazon's eerdere videowinkel, waar het nodig is de films en series eerst volledig te downloaden voordat ze bekeken kunnen worden.

Ook voor Sony Bravia TV's

Volgens vicepresident Bill Carr van Amazon zoekt de webwinkel nog partners bij fabrikanten van tv's en mobiele internetapparatuur om de site populairder te maken. Er is al een deal gesloten met Sony, die de content van de webwinkel exclusief gaat aanbieden in combinatie met de nieuwe lijn van Sony Bravia HD TV's.

De site gaat donderdag vooralsnog alleen open voor een aantal geselecteerde gebruikers van Amazon, maar zal in gedurende de zomer opengesteld worden voor een breder internetpubliek. "Het doel van de site is om onze klanten een daverende ervaring te bieden. Met één druk op de knop je favoriete show, van een vertrouwde site als Amazon", aldus Carr.

Alles behalve Disney en ABC

Tot het aanbod van 40.000 films en tv-programma's behoren de meest bekende en populairste films en shows van de grootste studio's en zenders in de Verenigde Staten. Prijzen variëren afhankelijk van het aanbod.

Contennt van van zowel Walt Disney als nieuwszender ABC ontbreekt. Beiden Disney-dochters hebben een exclusieve deal met Apple en mogen daarom niet met Amazon in zee gaan, aldus The New York Times. Apple ceo Steve Jobs is sinds de overname van Pixar door Disney bovendien grootaandeelhouder van de het entertainmentconcern.