Dat zegt het internetwarenhuis althans zelf, zo meldt persbureau Reuters. Het apparaat zal pas op zijn vroegst in maart 2003 naar de klanten verscheept worden, maar de reserveringen zorgen ervoor dat het vervoermiddel tot de topvijf van elektronica behoort op het moment dat het in de verkoop gaat.

De Segway is een motorisch voertuig, waarbij de bestuurder op een platform met twee wieltjes en een stuur staat. Kopers van het apparaat moeten eerst een cursus volgen om het apparaat te leren bedienen. Amazon werkt al geruime tijd mee aan het opkloppen van de hype rond Segway. In maart dit jaar veilde de internetwinkel al de eerste drie exemplaren van het vervoermiddel. Sinds vorige maand neemt Amazon bestellingen voor het apparaat aan.

Ginger

De eerste geruchten over de Segway (destijds nog bekend onder de codenaam 'Ginger') zorgden er al voor dat de uitvinding welhaast mythische proporties aannam. Ingewijden spraken over een uitvinding die de wereld op zijn kop zou zetten. Onder andere Steve Jobs (Apple) was enorm onder de indruk.

Dat het uiteindelijk om niet meer dan een kruising tussen een step en scooter bleek te gaan, zorgde dan ook voor de nodige teleurstelling bij de internetters die het nieuws over het apparaat volgden. Al bleef Jeff Bezos, oprichter en bestuursvoorzitter van Amazon, laaiend enthousiast.

"Het is zo'n revolutionair product dat je geen problemen zal hebben om het aan de man te brengen", voorspelde Bezos na de onthulling in januari 2001. Hij lijkt nu gelijk te krijgen, als we de verkoopcijfers van Amazon mogen geloven tenminste.