De Kindle Touch, een e-reader met een aanraakgevoelig eInk-scherm, is vanaf eind april ook te koop via de Britse, Duitse, Franse, Spaanse en Italiaanse Amazon-sites, zo maakte Amazon woensdag bekend. Maar over de komst van de budgettablet Kindle Fire is nog altijd niets bekend, meldt de BBC. De 7 inch Kindle Fire, met een gestripte Android-versie, is in de VS een groot verkoopsucces vanwege zijn lage prijs (200 dollar). Het is een van de weinige tablets die wat betreft verkoopaantallen ook maar enigszins in de buurt komt van Apple's iPad.

Wifi- en 3G-versie

Amazon bracht de Kindle Touch vijf maanden geleden in de VS op de markt. De verkoop start op 27 april, maar het is volgens Amazon al mogelijk de e-reader in 175 landen vooruit te bestellen. De versie met alleen Wifi kost 139 euro, maar komt inclusief btw en verzending neer op 111 euro. De 3g-editie kost 189 euro en biedt wereldwijd een gratis mobiele internetverbinding.

De e-reader is ook vanuit Nederland te bestellen. De Kindle Shop biedt toegang tot meer dan 1,1 miljoen Engelstalige e-books en abonnementen op tientallen internationale kranten en tijdschriften. Het uitlenen van boeken tussen gebruikers is in Europa in tegenstelling tot de VS niet mogelijk.

Nederlands e-bookaanbod

Amazon heeft nog geen Nederlandse site, al gaan er sinds eind vorig jaar wel geruchten dat de Amerikaanse webwinkelgigant zijn webwinkel en Kindle-aanbod ook op termijn in ons land zou willen lanceren. Om Nederlandstalige e-books aan te kunnen bieden moeten uitgevers wel inspanningen leveren om hun digitale boeken te voorzien van Amazons eigen kopieerbeveiliging. Amazon.nl verwijst sinds kort door naar de Britse site.