Amazon Unbox is gevuld met duizenden video's met dvd-kwaliteit. Deze zijn zowel te koop als te huur. Na het downloaden van een film mag deze op twee pc's worden gezet en op twee mobiele apparaten.

Als een gebruiker een film downloadt komt er direct een tweede bestand mee dat in Windows Media is geoptimaliseerd voor het gebruik op dergelijke mobiele spelers. Aangeschafte bestanden worden op de site in de Your Media Library geplaatst en dienen direct als backup. Klanten kunnen zo de film binnenhalen op een tweede pc.

Amazon is zeker niet de eerste in de Verenigde Staten die probeert consumenten over te halen video's online aan te schaffen. Concurrenten in Amerika zijn naast Apples Itunes ook dvd-verhuurders Netflix en Blockbuster. Amazon biedt zijn films aan voor acht tot vijftien dollar. Huurfilms kosten gemiddeld vier dollar. Gebruikers kunnen ook een film aanschaffen en virtueel versturen als cadeau.

De dienst is momenteel alleen beschikbaar voor Windows XP-gebruikers. Mensen met een oude pc kunnen problemen ondervinden met Unbox. De systeemeisen: een pc met een 1,5 GHz-processor, 512 MB ram en een grafische kaart met minimaal 64 MB.