We hebben meer 'Kindle-boeken' dan fysieke, juicht Amazon. Het aantal verkochte e-books geeft het bedrijf niet, net zoals het bedrijf altijd heeft gezwegen over hoeveel Kindle's er zijn verkocht. ZDNet schat dat Amazon tot op heden een kleine 1,5 miljoen e-readers van de hand heeft gedaan.

Erg profijtelijk voor Amazon is de e-bookhandel nog niet. Onderzoeksbureau TBI Research schat dat Amazon per verkocht e-book 2 dollar inlevert. Uitgevers houden vast aan groothandelsprijzen (ongeveer 12 dollar), terwijl Amazon e-books verkoopt voor 10 dollar. Amazon is bereid dat verlies te nemen, om de macht te grijpen op de digitale boekenmarkt.

Amazon versus Sony

De Kindle heeft in de VS naar schatting 60 procent van de Amerikaanse e-readermarkt in handen. De Sony Reader heeft een marktaandeel van 35 percent. In Nederland heeft Sony meer in de melk te brokkelen doordat Bol.com het apparaat prominent in de etalage zet.

Bol.com liet vlak voor Kerst weten dat het inmiddels "vele tienduizenden digitale boeken" heeft verkocht, vooral Nederlandstalige titels. Bestverkochte e-book is van Stieg Larsson.