De Amerikaanse website heeft sinds zijn oprichting in 1995 'tientallen miljoenen' internationale klanten bediend, stelt de webwinkel. Met de nieuwe dienst zien buitenlandse klanten onmiddellijk het aankoopbedrag, waar zij vroeger moesten wachten de creditcard afrekening. Omdat de winkel ook afrekent in de buitenlandse valuatie, maken klanten bovendien geen extra kosten voor het afrekening in de vreemde valuta.

Door de vaste boekenprijs in Nederland was de aanschaf van Amerikaanse boeken altijd al fors goedkoper bij Amazon dan bij de Nederlandse boekhandel. Met de recente daling van de dollarkoers is het voor Europa extra aantrekkelijk om in Amerika te winkelen. Overigens brengt de Belastingdienst bij aankopen van boven de 22 euro een invoerheffing en/of btw in rekening.

Naast de euro rekent Amazon tegenwoordig ook af in valuate uit Australie, Denemarken, Hong Kong, Japan, Nieuw Zeeland, Norwegen, Groot Brittanie, Zuid Afrika, Zweden en Zwitserland. In de toekosmt verwacht de winkel nog meer valuta toe te voegen.