Het nieuwe kantoor van 's werelds grootste e-commercebedrijf wordt gevestigd in het Bruggebouw in Den Haag, dat ligt over de Utrechtse Baan. In het gebouw zal een bel- en mailcentrum worden gevestigd voor klantenservice. Het is mogelijk dat het aantal arbeidplaatsen zal groeien tot 500.

"We hebben Den Haag gekozen om een aantal redenen zoals de aanwezigheid van meertalige, hooggeschoolde arbeidskrachten en het prettige leefklimaat," zegt Amazon.com Customer Care Manager David Kelly in een persbericht. "Ook de hulp van de gemeente Den Haag was een factor, lokale assistentie is van onschatbare waarde."

De Haagse wethouder Bas Verkerk is blij met de komst van de internetreus. "Amazon.com is een fantastische naam om toe te voegen aan de groeiende lijst van Noord Amerikaanse ICT-bedrijven die zich hier hebben gevestigd," aldus Verkerk.

Den Haag wil zich profileren als Telecom City van Europa. De The Hague Development Foundation (HDF) doet dan ook haar best om ICT-bedrijven naar de stad te krijgen, de gemeente maakt het de bedrijven makkelijk om zich te vestigen. "We zijn al maanden in de weer met Amazon.com en dat werpt nu vruchten af," zegt Emmie van Halder, directeur van het HDF.