De storing duurt nog steeds voort en ook voor vandaag en morgen heeft de gemeente een noodwerkrooster ingevoerd. De storing begon woensdag. Volgens Binnenlands Bestuur werd in eerste instantie alleen de afdeling Burgerzaken getroffen. Inwoners konden geen pasgeborenen inschrijven of een paspoort aanvragen. De netwerkstoring breidde zich daarna snel uit.

Daardoor moest Almere een groot deel van het ambtenarenkorps iets anders te doen geven. Zij werden de wijken ingestuurd om eens met de Almeerders zelf te praten. Verder werd de staat van het onderhoud van de wijken nader onder de loep genomen.

Paar computers doen het nog

Een deel van de computers is inmiddels weer in werkende staat. Dat kon door het uitschakelen van alle andere computers, waardoor het netwerk minder werd belast. Zo'n 55 pc's worden nu ingezet voor de meest urgente werkzaamheden.

Ook voor vandaag en morgen is de dienstverlening beperkt, maakt de gemeente bekend. Burgerzaken heeft alle afspraken afgezegd. Vooralsnog is de oorzaak van de netwerkstoring onbekend.