Op de International Solid-State Circuits Conference die momenteel in San Francisco wordt gehouden, troeven Intel en AMD elkaar af met nieuwtjes. AMD stal de show met een onverwachte demonstratie van een 1,1 GHz Athlon-chip.

Een iets minder snelle 1 GHz Athlon moet ergens dit jaar beschikbaar zijn voor de consument. Het gedemonstreerde model maakt volgens AMD gebruik van standaard koeltechnieken. Een nieuwigheid is dat er geavanceerde koper- in plaats van aluminiumverbindingen worden gebruikt.

Eerder op de dag maakte concurrent Intel bekend dat een 1 GHz Pentium III in de tweede helft van dit jaar op de markt komt. Het betreft geen compleet nieuw ontwerp, maar een opgepompte versie van de 800 MHz Pentium III.

Ook IBM en Compaq demonstreerden op de ISSC conferentie snelle chips, respectievelijk een 1 GHz PowerPC-chip en een 1 GHz Alpha. Net als AMD maakt IBM gebruik van koperverbindingen. Prijzen van alle nieuwe chips zijn niet bekendgemaakt. Op de conferentie staat het technologische aspect centraal.