De tweede chipmaker profiteerde in het tweede fiscale kwartaal, dat eindigde op 26 juni, van de sterke chipverkopen. De omzet kwam uit op 1,26 miljard dollar. Dat is gelijk met het tweede kwartaal in 2004.

De winst daalde wel vergeleken met een jaar eerder. Vorig jaar bedroeg de kwartaalwinst nog 32 miljoen dollar. Dit kwartaal kwam dat niet hoger dan 11 miljoen dollar. Maar het is beter dan het eerste kwartaal waarin nog een verlies werd geboekt van 17 miljoen dollar.

De winst van AMD is hoger dan waarop analisten hadden gerekend. Zij hadden een verlies van 5 dollarcent per aandeel verwacht. Uiteindelijk is het een winst van 3 dollarcent per aandeel geworden.

De verkoop van processors steeg in een jaar tijd met 38 procent tot 767 miljoen dollar, zo deelde AMD-directeur Hector de J. Ruiz mee. Een groot deel hiervan is te danken aan de 64-bits Opteron en de Athlon 64-bits chip te danken.

Naast de grote vraag naar chips, profiteerde AMD ook van de verkoop van flashgeheugen. De omzet van dit onderdeel kwam uit 462 miljoen dollar. Dat is een lichte verbetering ten opzichte van het eerste fiscale kwartaal, maar een daling van 31 procent ten opzichte van een jaar eerder.

In het derde fiscale kwartaal verwacht AMD dat de vraag naar chips verder zal aantrekken. Het begin van het nieuwe schooljaar is hiervoor een van de belangrijkste redenen. De chipfabrikant rekent op een omzetstijging van 8 procent ten opzichte van het derde kwartaal in 2004.