Persbureau Reuters meldde afgelopen dinsdag dat AMD de Amerikaanse zakenbank in de arm zou hebben genomen om zijn opties voor de toekomst eens door te laten lichten. In die opties wordt ook gekeken naar een eventuele verkoop, zo schreef Reuters. Daarbij zou het niet gaan om de verkoop van het hele bedrijf, maar specifiek om het patentenportfolio.

Het gaat, zoals wel vaker in de afgelopen decennia, niet crescendo met AMD, dat vorige maand nog aankondigde 15 procent van zijn werknemersbestand te willen ontslaan. Maar van een eventuele verkoop is geen sprake, verklaarde de chipleverancier gisteren laat op de dag.

AMD: Niet actief bezig met verkoop

“AMD's directie en management geloven dat de strategie die het bedrijf nu volgt betreffende een lange termijn-groei op basis van onze hoogwaardige technologie, de juist is om te komen tot grotere aandeelhouderswaarde", mailt AMD naar Computerworld.com. “AMD is niet actief bezig met verkoop van het bedrijf of bezittingen."

Computerworld, net als Webwereld onderdeel van uitgever IDG, heeft analist Zeus Kerravala van ZK Research gevraagd om zijn visie. Hij zegt niet verbaasd te zijn als AMD alle opties open houdt, waaronder verkoop van het bedrijf of onderdelen ervan. “Ik denk dat de verkoop van onderdelen logisch is. Cash genereren uit zaken waar je verder toch niets mee doet en zich meer richten op gebieden waar meer groei te halen valt, zoals gaming en mobile."