Advanced Micro Devices (AMD) heeft de maatregelen gisteren aangekondigd. Het bedrijf heeft 16.800 medewerkers, de ontslagen in het derde kwartaal zullen alle vestigingen treffen. Volgens AMD-woordvoerder Drew Prairie moet de personeelsreductie de kosten terugdringen, waardoor het bedrijf weer winstgevend wordt.

Tegenvallende inkomsten

Vanwege tegenvallende verkoopresultaten in de zakelijke markt heeft AMD ook de inkomstenverwachting voor het eerste kwartaal 2008 naar beneden bijgesteld. De inkomsten zullen 1,5 miljard dollar bedragen, een groei van 22 procent vergeleken in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Analisten hadden eerder netto inkomsten van 1,61 miljard dollar voorspeld. Volgende week donderdag zullen de financiële resultaten voor dit kwartaal bekendgemaakt worden.

Verliezen

AMD is in zwaar weer sinds de aankoop van ATI in 2006. In vijf achtereenvolgende kwartalen heeft het bedrijf verlies geleden vanwege deze overname. In het vierde kwartaal van 2007 was er een netto verlies van 1,772 miljard dollar. De inkomsten bedroegen toen 1,770 miljard dollar.

Eind vorig jaar verontschuldigde het bedrijf zich voor het rampzalige jaar. Volgens Robert Rivet, financieel topman van AMD, zou zijn bedrijf in het tweede kwartaal van dit jaar weer winstgevend moeten zijn.