De totale omzet in het eerste kwartaal bedroeg 1,33 miljard dollar, aldus AMD. Vorig jaar was dat nog 780 miljoen dollar (de inkomsten uit de geheugen-unit Spansion niet meegerekend). De operationele winst bedroeg 259 miljoen dollar, tegenover 64 miljoen dollar vorig jaar.

De opbrengsten per aandeel overtroffen de verwachting van analisten. Zij hadden voorspeld dat de opbrengsten nu op 30 dollarcent per aandeel zouden liggen. Dit blijkt 38 dollarcent te zijn.

De sterke vraag naar dualcore-processors leidde in het eerste kwartaal tot een record-afname van de Opteron-chip, stelt AMD. Pc-bouwers als Lenovo zouden flinke aantallen hebben ingeslagen. De stijging van de gemiddelde verkoopprijs hebben de opbrengsten nog eens extra omhoog gestuwd.

Steeds meer bedrijven kiezen voor servers en desktops met een processor van AMD, aldus AMD. Ook de Turion 64, AMD's 64-bit processor voor mobiele apparaten, zou erg in trek zijn.

AMD verwacht in de komende periode extra omzet te kunnen boeken met een verhoogde productiecapaciteit. De nieuwe fabriek in Dresden (Duitsland) draait al op volle toeren. Sinds maart produceert AMD daar Athlon- en Sempron-processors middels het 90 nanometer-procédé. De overstap naar 65 nanometer volgt in 2007.