De laptops en pc's met het nieuwe AMD-platform 'Perseus' zullen via leveranciers als HP, Dell, Fujitsu Siemens, Lenovo en Acer hun weg naar de zakelijke klanten vinden, zo bericht eWeek. HP komt met twee nieuwe bedrijfssystemen, de Compaq dc5850 en de dx2450, terwijl Dell zijn OptiPlex 740 vernieuwt.

Langere garantieperiode

AMD zal de processors van het nieuwe platform 24 maanden en de chipsets 18 maanden ondersteunen. Volgens Hal Speed van AMD zullen daarna ieder half jaar nieuwe processors met verschillende kloksnelheden worden gepresenteerd. Behalve vanwege de langere ondersteuning hoopt Speed dat het gebruik van de Phenom X3-processor zakelijke klanten zal overhalen het platform aan te schaffen. Deze heeft meer rekenkracht dan de standaard dual-core maar is goedkoper dan een quad-core chip.

Moeite waard

Het nieuwe platform richt zich vooral op het midden- en kleinbedrijf. AMD komt met deze desktop-systemen terwijl onderzoeksbureaus als IDC en Gartner er juist op wijzen dat zakelijke klanten vooral laptops en mobiele apparaten aanschaffen. Toch blijft er een grote markt voor desktop-systemen. Volgens Roger Kay, analist van Endpoint Technologies Associates, is gezien het huidige marktaandeel van AMD "iedere poging de moeite waard".

Intel

De nieuwe processor lijkt een verlaat antwoord op Intels vPro, een zakelijk platform dat naast een processor ook speciale software biedt. Die moet het beheer voor zakelijke klanten vereenvoudigen.