Eigenaar Carlos Slim van de Mexicaanse telco America Movil, praat met minister Kamp over de overname van KPN. Dat schrijft De Telegraaf. Slim wil de minister van Economische Zaken nog deze week “overtuigen van de voordelen van de overname van KPN”, volgens het dagblad. De naam KPN zou blijven bestaan, heeft Slim gisteren al bekend gemaakt, en ook zou het hoofdkantoor in Den Haag blijven staan.

Morgen zou een ontmoeting tussen de top van America Movil en de Nederlandse vakbonden op de agenda staan, meldt internationaal persbureau Reuters, zonder daar verder op in te (kunnen) gaan. De gesprekken worden gemeld door “bronnen” aan Reuters.

Slim doet charmeoffensief

Gisteren werd bekend dat America Movil een akkoord met de top van KPN heeft bereikt over de voorgenomen verkoop van de Duitse mobiele dochter E-Plus aan Telefonica. Dat voegt dat zijn Duitse mobiele dochter O2 Deutschland samen met E-Plus.

Dat zo gevormde nieuwe bedrijf krijgt de naam Telefonica Deutschland en KPN krijgt daar een aandeel in van iets meer dan 20 procent. Dat zou voor Carlos Slim reden zijn om in te stemmen met de verkoop, die nog moet worden goedgekeurd door alle aandeelhouders tijdens een vergadering in oktober.