Sites vertrekt in zijn eentje op 26 september vanuit het zuiden van Californië. Hij neemt alleen technische hulpmiddelen mee zoals een laptop, een satelliettelefoon en meerdere digitale camera's. Op de website bij Yahoo Hot Zones zullen dagelijks foto's, video's en verslagen van Sites worden gepubliceerd.

Sites denkt dat hij een goed beeld kan laten zien van de onderwerpen en de mensen bij de frontlinie. "We geloven dat we met dit project nieuw publiek aantrekken dat dieper wil gaan dan de huidige nieuwskeuze", aldus Sites in een reactie.

De oorlogsverslaggever wil in een jaar tijd zes gebieden langs gaan: Afrika, het Midden-Oosten, Oost-Europa, Azië, het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. De enige voorwaarde die Sites meekrijgt, is dat hij verslag mag doen over een gebied als daar in de afgelopen drie maanden nog een conflict is geweest.

Kevin Sites baarde eerder al opzien met zijn internetverslagen tijdens de oorlog in Irak en de onrust in Colombia. Hiervoor werkte hij onder meer voor CNN en NBC.