Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemde maandag over een door een Republikeins lid ingediend wetsvoorstel voor online gokken, de zogeheten Gambling Bill. Alhoewel 245 afgevaardigden voor de wet en 159 tegen stemden, werd het toch geen succes. Er was namelijk een meerderheid van tweederde vereist.

Dit betekent een overwinning voor de regering Clinton – die fel gekant was tegen de wet – én voor de online gokindustrie. De organisatoren van online paardenraceweddenschappen, loterijen en casino's kunnen opgelucht ademhalen. Het voorstel was bedoeld een halt toe te roepen aan dit soort 'uitwassen' op internet. Volgens vooral de Republikeinen is er nauwelijks een drempel om online te gokken.

Amerikaanse providers zouden de toegang tot goksites moeten verbieden, zo stond in het wetsvoorstel. ISP's die toch toegang zouden verlenen, moesten bestraft worden met een 20.000 dollar boete en een gevangenisstraf van maximaal vier jaar.

De gokindustrie op internet neemt in rap tempo toe. Nu gaat er hierin nog 1 miljard dollar om per jaar, in 2002 moet dat volgens kenners al 3 miljard dollar zijn.