Het virtuele Huis van Afgevaardigden is opgezet door het marketingbedrijf Clear Ink en Sun Microsystems. De bedoeling is om streaming video's gemaakt in het echte Huis van Afgevaardigden, in Second Life te tonen. Ook moeten er politieke onderwerpen besproken gaan worden.

De stap in de virtuele wereld werd donderdag aangekondigd door afgevaardigde George Miller. Donderdag werd in het echte Huis van Afgevaardigden de nieuwe voorzitter Nancy Pelosi ingewijd. Kort daarna maakte Miller zijn eigen debuut in Second Life.

Miller was achteraf erg positief over zijn eerste ervaringen met de virtuele wereld. Hij beantwoordde vragen van andere Second Life-burgers. Miller raadt alle 435 leden van het Huis aan om hun voordeel te doen met het virtuele Huis. "Het is erg spannend en je hebt de mogelijkheid om ervaringen te delen met andere mensen die geïnteresseerd zijn in de Verenigde Staten en het Congres", aldus Miller.

Overigens is Miller niet de eerste Amerikaanse politicus die een tweede leven in Second Life begint. De Democratische gouverneur van Virginia, Mark Warner, was hem al voor.