Dit blijkt uit een studie van Nielsen NetRatings naar het internetgebruik in elf landen. Zweden, Hong Kong, Australië en Nederland worden in het rapport 'volwassen internetmarkten' genoemd. Reden hiervoor is dat het percentage mensen dat thuis een internetverbinding heeft in deze landen relatief hoog is, schrijft de BBC. Zweden heeft met 85 procent de hoogste zogeheten internetpenetratie.

Verder is opvallend dat 79 procent van het Amerikaanse volk gebruikmaakt van internet. In een jaar tijd groeide het aantal Amerikanen dat zich af en toe op internet begeeft met bijna tien miljoen. Daarmee zijn er in totaal 168,6 miljoen Amerikanen (oftewel 79 procent) die het wereldwijde web gebruiken.

De Amerikaanse overheersing op het web houdt daarmee stand, aldus Nielsen NetRatings. Van alle internetgebruikers in de wereld is 29 procent afkomstig uit de Verenigde Staten.

De tweede plaats in de lijst met meeste internetgebruikers is weggelegd voor Duitsland. In dat land zijn bijna 42 miljoen internetters. In Engeland zijn er 30,4 miljoen en Italië 19,7 miljoen.

In de top elf bezet Nederland de negende plaats met 9,2 miljoen mensen online.

Spanje zag het aantal internetgebruikers in een jaar tijd het snelste toenemen. Eind 2001 waren er nog 10,1 miljoen internetgebruikers. Een jaar later waren dat er 17 miljoen.