Q-go levert technologie waarmee websitebouwers intelligente semantische zoekmogelijkheden kunnen implementeren in de website. RightNow wil met de acquisitie van het Nederlandse bedrijf verder groeien in Europa. De Amerikanen hebben een omzet van 51 miljoen dollar over het laatste kwartaal, voornamelijk van klanten in de thuismarkt. Met de aankoop van Q-go denkt RightNow in 2011 een extra omzet binnen te halen van acht miljoen dollar.

Wegwijs op websites

Q-go neemt zestig klanten mee naar de nieuwe eigenaar. Er gaan ook zeventig werknemers mee over. RightNow concentreert zich op het wegwijs maken van bezoekers van websites. Door de semantische zoektechnologie van Q-go te gebruiken met het eigen RightNow Intent Guide moet de bedoeling van de websitebezoeker worden begrepen en worden vertaald in de juiste gezochte content. De Nederlandse technologie wordt tevens opgenomen in het cloud-platform van de Amerikanen.

Q-go draait verlies

Q-go heeft zijn hoofdkwartier in Amsterdam en heeft daarnaast nog kantoren in Duitsland, Spanje en de Verenigde Staten. Het bedrijf lijkt volgens de cijfers van RightNow geen winst te maken. Over het hele jaar wordt een omzet verwacht van 8 miljoen dollar, maar de kosten worden berekend op 3,5 miljoen dollar per kwartaal. In het eerste kwartaal van 2012 moet er winst worden gedraaid.