Apple en Microsoft worden gedwongen in de volgende vijf tot tien jaar samen te gaan. Volgens analist Keith Fitz-Gerald van Money Map Press kan dat zomaar gaan gebeuren. De ‘kenner’ deed zijn voorspelling maandag in een televisieuitzending van Fox Business.

“Ik denk dat Apple en Microsoft komende jaren niet alleen gaan samenwerken, maar zelfs in vijf tot tien jaar moeten fuseren om de strijd met de Google’s en Facebooks van deze wereld aan te kunnen”, vertelde hij live op de zender.

Toen de presentator opmerkte dat de analist in wild speculeerde, gaf Fitz-Gerald toe dat hij misschien wat hard van stapel liep. “Natuurlijk is het speculatie. Maar kijk wat er gebeurt. Kijk naar wat Apple wil doen in de mobiele markt. Kijk naar waar Microsoft mee bezig is. Wat je ziet is een kruisbestuiving van apparaten. Het gaat om inhoud. Het gaat om security.”

Warrige argumentatie

De analist legde vervolgens uit hoe hij geïnspireerd werd tot dit visioen. “We kochten afgelopen weekend een nieuwe tv en merkten dat er 50 verschillende sociale apps voorgeïnstalleerd waren op het apparaat. Dat interesseert me niets. Maar wat ik wel gaaf vind, is dat ik hiermee van device naar device kan overschakelen. Mijn tablet, mijn telefoon, mijn tv, het is allemaal met elkaar verbonden.” Kortom: Fitz-Gerald ziet aan de ene kant de verschillende hardwareplatformen naar elkaar toe groeien en aan de andere kant de software van Google en Facebook domineren. Of dat reden is voor Apple en Microsoft om te fuseren, is een tweede.

Uiteindelijk verstoorde presentator Stuart Varney de droom van de eigenzinnige analist door hem duidelijk te maken dat een dergelijke fusie nooit zou worden goedgekeurd door de Amerikaanse autoriteiten. Ook columnist Preston Gralla van de Amerikaanse zustersite Computerworld.com ziet het niet gebeuren. “Zijn voorspelling over het samengaan van Apple en Microsoft berust niet op feiten en biedt geen enkel aanknopingspunt. Deze fusie zal niet plaatsvinden.”

Kijk hier voor de volledige video met de opvallende uitspraken.