De beurs gaat vrijdag officieel van start, maar in de voorafgaande dagen is - zoals gebruikelijk - al het nodige nieuws naar buiten gekomen. De interesse in de beurs is in vergelijking met voorafgaande jaren toegenomen, volgens kenners vanwege het verschijnsel dat informatietechnologie en consumentenelektronica steeds verder naar elkaar toe groeien.

Er worden 280.000 bezoekers verwacht, verspreid over zes dagen. Verder is het aantal exposanten met 15 procent gestegen tot 1200 uit veertig verschillende landen.

Bezoekers kunnen een keur aan producten verwachten, waarbij vooral hdtv een belangrijke rol zal spelen. Daarnaast is er veel aandacht voor mobiele telefoons die tv-signalen kunnen ontvangen. Zowel Siemens als Nokia zullen nieuwe tv-telefoons tonen gebaseerd op de nieuwe dvb-h (digital video broadcast handheld) standaard.

Tot andere opvallende producten behoren de al aangekondigde 1 terabyte dvd/hd-recorder van Hitachi, een mobiele telefoon van Samsung met maar liefst 3 GB aan opslagruimte en een Music Wireless Center van Philips. Dit laatste apparaat - met een schijf van 40 GB - kan muziek verspreiden over verschillende stations in huis. Dit alles uiteraard draadloos.