Daarmee reageert Rubin, VP of Engineering bij Android, op de berichten dat Android mogelijk op slot zou gaan. Dit werd door verschillende mensen geconcludeerd nadat bekend werd dat Android Honeycomb 3.0 voorlopig niet open source wordt vrijgegeven. Ondanks dat Rubin zelf al verzekerde dat dit niet zou gebeuren.

Geen andere aanpak

Rubin sust de boel. "Onze aanpak blijft onveranderd: er zijn geen beperkingen of restricties tegen het aanpassen van UI's. Er zijn geen plannen, en die zijn er ook nooit geweest, om het platform te standaardiseren op een enkele chipsetarchitectuur."

Het niet vrijgeven van de code van Honeycomb is geen voorteken voor verandering. "We blijven een open source platform en blijven broncode vrijgeven als die klaar is", verzekert Rubin. Google houdt de broncode voorlopig bij zich omdat Honeycomb nog niet af is. Het was een haastklus, daarom is de code nog niet geschikt voor het publiek.

Open source is het best

"Het tijdelijke uitstel is geen verandering in onze strategie. We blijven ons stevig commiteren aan ons doel Android aan te blijven bieden als een open source platform voor veel verschillende apparaten." Volgens Rubin is dat het beste voor de industrie én de consument.

Wanneer de code van Honeycomb dan wel wordt vrijgegeven is onduidelijk.