De video werd aangeboden via het Android developers kanaal onder de titel 'Android ICS Launch'; ICS staat voor Ice Cream Sandwich. De video is inmiddels van het kanaal verwijderd. Techsite CNET heeft een screenshot in handen waaruit blijkt dat de livestream van het evenement over 4 dagen en 19 uur begint. Onderin in het screenshot staat de tekst: "Streamed live on Oct. 11, 2011."

Google-topman Eric Schmidt kondigde begin september aan dat Ice Cream Sandwich in oktober of november gelanceerd zou worden. Het nieuwe besturingssysteem maakt een einde aan de verschillende Android versies voor tablets en smartphones. Die verscheidenheid is vooral onwenselijk voor app-ontwikkelaars die voor elke platform op dit moment een aangepaste applicatie moeten ontwikkelen.

Nexus Prime in actie

Naar verwachting onthult Google het nieuwe mobiele besturingssysteem op het Samsung Unpacked evenement in San Diego. Waarschijnlijk presenteert Samsung daar ook zijn nieuwste smartphone, de Galaxy Nexus met de code naam Nexus Prime. Deze smartphone is de eerste telefoon die zal draaien op het nieuwe Androidplatform.

De Roemeense techsite Mobilissimo bemachtigde via een anonieme bron de Nexus Prime en maakte de volgende video: