Microsoft heeft Google's mobiele besturingssysteem Android toegevoegd aan de lijst platformen die het ondersteunt met zijn app Office Mobile. De Android-uitvoering is echter alleen van toepassing voor smartphones, niet voor tablets. Daarnaast is minstens versie 4.0 (Ice Cream Sandwich) van Android vereist.

VS nu, internationaal later

De nieuwe app is net door Microsoft officieel onthuld. "De app is alleen beschikbaar in combinatie met een Office 365-account", meldt Microsoft in het persbericht. Het is in de Verenigde Staten per direct te verkrijgen in de Google Play Store. In de loop van de komende weken volgen andere landen. Volgens Microsoft Nederland zit Nederland bij de eerstvolgende groep landen waar de app wordt uitgebracht. Microsoft wil de app uitbrengen in 33 talen en in 117 landen, weet Webwerelds Amerikaanse zustersite PCworld.com te melden.

Met de app zijn documenten van tekstverwerker Word, spreadsheet Excel en presentatieprogramma PowerPoint toegankelijk, te bekijken en te bewerken. De weergave in de app is zoals de bestanden in originele vorm zijn, belooft Microsoft in de omschrijving op de Play-store. Ook bij bewerking blijven de oorspronkelijke opmaak en content intact.

SkyDrive en SharePoint

Opslag van de Office-documenten gebeurt op Microsofts cloudopslagdienst SkyDrive, inclusief de zakelijke Pro-variant, of op SharePoint-systemen die bedrijven zelf draaien. Ook in dat laatste scenario is een account voor clouddienst Office 365 nodig.

In juni dit jaar is Office, eveneens in de vorm van een app voor clouddienst 365, al uitgekomen voor de iPhone. Opvallend, en in tegenstelling tot de iOS-app, is er in de Android-app geen optie om een 365-abonnement af te sluiten. Dat moeten gebruikers buiten de app om doen.

Update: Meer informatie toegevoegd.