Het WorkLight Platform ondersteunt naast Android-smartphones nu ook de iPhone, iPad en Blackberry. Het zou hiermee de eerste onwikkelsoftware zijn waarmee het mogelijk is om eenvoudig applicaties te maken voor de drie grote mobiele platforms (Google's Android, Apple's iOS en RIM's Blackberry OS) tegelijk. WorkLight gebruikt hiervoor een aantal algemene bibliotheken en per platform specifieke componenten. Het is ook mogelijk om webapplicaties te maken met de ontwikkelsoftware.

Via server

Een belangrijk component van WorkLight is de server waarmee de app verbinding maakt. Deze server zorgt ervoor dat apps kunnen aanhaken op externe diensten zoals Microsofts samenwerkingssoftware SharePoint, SAP's bedrijfsautomatiseringssoftware SAP en microblogdienst Twitter. Ook zou een met WorkLight ontwikkelde applicatie schaalbaar zijn door de caching op de verbindingsserver.

Door de inzet van een server tussen de mobiele apps en de externe applicaties en diensten is het volgens de makers van WorkLight mogelijk om veranderingen door te voeren in de applicatie zonder dat daar een update voor hoeft uit te komen. Het zou bovendien de veiligheid moeten waarborgen omdat de verbinding tussen de applicatie en de server altijd versleuteld is.

Grote bedrijven

WorkLight richt zich met het gelijknamige mobiele ontwikkelplatform vooral op grote bedrijven zoals banken. De prijs voor gebruik van het platform hangt af van het aantal gebruikers, maar begint bij 20.000 dollar (zo’n 14.250 euro). Het platform lijkt daarom niet geschikt voor kleine ontwikkelaars.