Adobe heeft dinsdag de release van Flash 10.1 voor mobiele platforms aangekondigd. De enige telefoon waarop dat in de nabije toekomst gaat werken is de Nexus One.

Alle andere Android-telefoons werken echter nog geheel niet met 2.2, beter bekend als Froyo. Het volgende toestel dat Flash krijgt is de Motorola Droid X, maar wanneer dat gebeurt is niet bekend.

De meeste telefoons met Android 2.1 krijgen binnen het komende half jaar beschikking over Froyo. In tegenstelling tot eerdere berichten meldt Adobe alleen ondersteuning voor Android 2.2 en niet voor 2.1, waarmee onder meer de in Nederland verkrijgbare HTC Desire en Legend werken.

Pas eind dit jaar

De beschikbaarheid van Flash op andere mobiele platformen kan nog maanden op zich laten wachten. Volgens Adobe verschijnt Flash 10.1 behalve op Android ook voor Blackberry, WebOS, Windows Phones, Symbian, MeeGo en LiMo.

Flash verschijnt pas eind 2010, begin 2011 op deze toestellen, aldus Anup Muraka, Adobe's directeur voor technologiestrategie, tegenover IDG News Service. Hij noemt het aantal toestellen met Flash dat in de pijplijn zit te komen voor kerst en technologiebeurzen CES in januari en Mobile World Congress in februari 'erg opwindend'.