De wijzigingen in de nieuwe app van Google Drive zijn vooral visueel van aard, om de app een Android-uiterlijk te geven die overeenkomt met de cardslook die we kennen van Google Now. Ook zijn er enkele nieuwe functionaliteiten toegevoegd, maar de app blijft beperkt in zijn offline-functionaliteiten, in tegenstelling tot de cloudapplicatie voor de computer.

Nieuwe features

Het uiterlijk van Drive is in de mobiele applicatie meer gelijkgetrokken met andere mobiele applicaties van Google. De behoorlijk kale interface van voorheen is vervangen door een opgevulde look met voorbeelden van bestanden (zie screenshots hieronder) en een uitvouwmenu.

De vorige applicatie van de cloudopslagdienst was behoorlijk beperkt, maar nu zijn naast de visuele update ook nieuwe features opgenomen. Bij de optie om nieuwe bestanden toe te voegen is naast het maken en uploaden een functie ‘Scannen’ toegevoegd. Hierbij wordt de camera-app aangesproken om een foto van bijvoorbeeld een visitekaartje rechtstreeks naar Drive te uploaden.

Offline blijft beperkt

Bestanden kunnen ook offline beschikbaar worden gemaakt, maar ook in de nieuwe app kunnen deze vervolgens niet worden bewerkt. Dat kan alleen als het toestel online is.

Voor de offline-functionaliteit is Drive dus nog altijd enkel een documentviewer, in tegenstelling tot de applicatie (bijvoorbeeld op de pc of in Chrome OS) waarbij tekstdocumenten ook offline bewerkt kunnen worden.