Het grote gevaar lijkt dan ook dat de berichten op Secret ontaarden in bot schelden of cyberpesten. Het anoniem posten van reacties heeft in ons land immers een twijfelachtige reputatie. Secret werkt op basis van een e-mailadres en je telefoonnummer. De app vraagt toestemming voor toegang tot je adresboek, waardoor vrienden worden toegevoegd.

Echter, eenmaal opgestart vertelt Secret niet wie welk bericht heeft gepost. Dit in tegenstelling tot Facebook, Google+, WhatsApp en equivalenten. Dit leidt in de praktijk tot veelal humoristische berichten, maar ook het onthullen van geheimen, heel persoonlijke of juist filosofische posts, zo schreef The Verge al in februari. In Amerika is Secret een populaire app.

Anoniem reageren

Het sociale netwerk laat gebruikers ook reageren op elkaar berichten. Ook dan kun je niet zien wie wat heeft geschreven. Hetzelfde geldt voor het liken van elkaars berichten. Wel heeft iedere gebruiker een eigen anonieme avatar per bericht. Zo kun bij meerdere reacties op hetzelfde bericht zien dat ze van dezelfde gebruiker komen. Bij andere berichten is deze avatar wel weer anders.

Een interessant experiment, want zo blijft iedereens identiteit anoniem. Secret komt vandaag uit op de iPhone, meldt Emerce. Ook aan een Android-versie wordt gewerkt.