Consumenten zouden in de maand maart geen enkel liedje meer moeten kopen of downloaden, ook niet illegaal. Daartoe roept AnonOps op. “Maart 2012 is het einde van het kwartaal in economische verslagen wereldwijd", schrijven de hacktivisten. “Het is de enige manier om ze te raken waar het werkelijk pijn doet, in hun winstmarges."

Met 'ze' wordt bedoeld de entertainmentindustrie, die volgens Anonymous achter de antipiraterijwetten SOPA en PIPA zit en ook de val van Megaupload heeft geïnitieerd. Behalve de kopersstaking wat liedjes betreft roept Anonymous op tot een boycot van films, zowel in bezoek van de bioscoop als het downloaden of kopen van een DVD. Ook moeten er geen boeken en tijdschriften worden verkocht en games worden gespeeld.

Actie "Black March"

Anonymous noemt de actie “Black March", zwarte maart. “We tolereren de lobby niet van de media-industrie voor wetgeving die het internet zal censureren." De kopersstaking zou moeten leiden tot een gat in de winsten van de industrie in het eerste kwartaal van dit jaar. Aandelenkoersen zullen vallen, voorspelt Anonymous, en de overheden zullen nadrukkelijker op het probleem worden gewezen.

ACTA, het handelsverdrag dat eveneens wereldwijde piraterij moet tegengaan, wordt niet genoemd. Anonymous staat wel achter de vele protesten die komende zaterdag in heel Europa zullen losbarsten. Onder meer op de Dam in Amsterdam wordt door - vooral - jongeren geprotesteerd. Meer dan 1000 mensen hebben toegezegd daaraan te willen deelnemen.