De uploaddienst van Anonymous gaat AnonyUpload heten en zal volledig gratis zijn. Op de website is nu nog te lezen dat de voorbereidingen in volle gang zijn. De dienst moet binnen drie dagen van start gaan. Anonymous vraagt bezoekers te doneren en zo bij te dragen aan de huur van de servers en kwaliteit van de dienst.

Het initiatief van Anonymous sluit aan in een lange rij van Megaupload-alternatieven, zoals Rapidshare, het Nederlandse WeTransfer en YouSendIt.

Megaupload werd afgelopen donderdagavond offline gehaald, na een actie van de FBI. Megaupload was zeker niet de enige website voor bestandsuitwisseling, maar wel één van de grootste.

Russische servers

De FBI haalde de site offline, omdat de bestandsuitwisseldienst vooral gebruikt zou worden voor piraterij. Om FBI-invallen zoals bij Megaupload te voorkomen heeft AnonyUpload gekozen voor Rusland. De initiatiefnemers roepen sympathisanten op serverruimte voor de dienst te kopen.

Op de site is ook een boodschap aan Megaupload-baas Kim Dotcom te lezen: "Dank aan meneer Dotcom voor de dienst in de afgelopen jaren. We hopen dat je snel wordt vrijgelaten."

Leden van de hackersgroep voerden eind vorige week al een massale DDos-aanval uit als antwoord op het offline halen van Megaupload. Onder andere de site van het Witte Huis, de FBI en het Amerikaanse ministerie van Justitie gingen offline door #OpMegaUpload, zoals de actie werd genoemd. Volgens een schatting van Akamai, een bedrijf dat netwerkcapaciteit biedt voor contentaanbieders, lag het gemiddelde internetverkeer ten tijde van de aanval 14 procent hoger dan normaal.