Opmerkelijk voorval: de site die staat voor openbare transparantie over de miljoenen vorderingen tot verwijdering van content of hyperlinks heeft zichzelf onvindbaar gemaakt op Google. Sinds een paar dagen is ChillingEffects.org niet meer op Google te vinden, de site wordt niet meer geïndexeerd.

Het is de copyrightindustrie een doorn in het oog dat hun takedownverzoeken openbaar worden gemaakt op de site. En doordat Google de site tot voor kort indexeerde, worden uit Google verwijderde links indirect toch weer vindbaar.

Compleet domein onvindbaar

Onder die druk is de site, die wordt beheerd door het Berkman Center van de Harvard Universiteit, gezwicht, meldt TorrentFreak. Maar daarbij zijn ze ironisch genoeg wel erg ver gegaan. Niet alleen de database met takedownverzoeken is niet meer te vinden op Google, het complete domein is onvindbaar, inclusief de homepage en andere uitlegpagina's.

Het laatste woord is hierover echter nog niet gezegd. Op Twitter laat de oprichtster van Chilling Effects, Wendy Seltzer, weten dat het een 'implementatiefout' is en "alles moet worden terug gedraaid." Dat is echter nog niet gebeurd.