Ontwikkelaars zijn al volop aan de slag gegaan met Android Wear en enkelen daarvan ontdekten tot hun verbazing dat de software geen micro-apps bij betaalde apps wil installeren, zo meldt Android Police.

Versleutelde apk niet uitgepakt

Gebruikers van Android Wear installeren apps niet rechtstreeks op de wearable. Als ze een app installeren die wearable-functionaliteit heeft op een tablet of smartphone, wordt een begeleidend micro-appje via Bluetooth naar bijvoorbeeld een slim horloge gestuurd.

De oorzaak van deze bug die de installatie van de micro-app afbreekt, lijkt te zitten in een feature om piraterij tegen te gaan. App-winkel Google Play zorgt ervoor dat betaalde apps gekoppeld worden aan een apparaat met een toestel-specifieke sleutel.

Dit voorkomt dat ongeautoriseerde gebruikers een kopie van een premium app kunnen draaien. Maar ook Android Wear lijkt deze versleutelde app niet te kunnen gebruiken en breekt de installatie van het micro-appje af.

Bug omzeilen

Android Police verwacht dat Google dit issue snel oppikt, omdat het een behoorlijke vergissing is van Google die laat zien dat Wear onvoldoende getest is voor het verscheen.

In de tussentijd kunnen ontwikkelaars het probleem zelf omzeilen door de micro-app die bij een premium app hoort gratis beschikbaar te stellen in de Play Store en vervolgens geld te vragen via bijvoorbeeld een in-app-aankoop.