De private organisatie GVU wordt ervan beschuldigd een systeembeheerder van de releasegroup op regelmatige basis te hebben betaald, in ruil voor logbestanden en lijsten met ip-adressen, zo stelt Heisse. Met dit geld is vervolgens hardware voor de releasegroup aangeschaft.

Naast het financieren van de releasegroups heeft de organisatie ook toegang gehad tot de ftp-servers van de groepen. De Duitse openbare aanklager Ellwangen onderzoekt of de GVU over de schreef is gegaan en medeplichtigheid kan worden verweten. Volgens het tijdschrift C'T was er minimaal één manager op de hoogte van de geldstroom richting de releasegroups.

Autoriteiten hebben woensdag internationaal meer dan driehonderd huiszoekingen gedaan en dertig mensen gearresteerd wegens het verspreiden van software, films en muziek. Tijdens de actie zijn meerdere ftp-servers in beslag genomen (zie foto) en zijn dertig hoofdverdachten zijn aangeklaagd wegens grootschalige inbreuk op auteursrechten.

MPAA

Het is niet voor het eerst dat een antipiraterij-organisatie onder vuur komt te liggen. Zo beschuldigt een Amerikaanse filmmaker de Motion Picture Association of America (MPAA) van piraterij. Deze organisatie zou een kopie hebben gemaakt van zijn film zonder toestemming te vragen.