Alle twee de fronten mogen drie getuigen oproepen. Microsoft komt met David Colburn, een vice-president van America Online; Gordon Eubanks, topman van softwaremaker Oblix en Richard Schmalensee, hoofd van de Sloan School of Management, onderdeel van het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Het ministerie van Justitie heeft twee professoren opgeroepen: Edward Felten (Informatica) van Princeton University en Franklin Fisher (Economie) van MIT. Daarnaast komt Garry Norris, oud-manager van IBM's pc-divisie, getuigen voor de staat.

De advocaten van Microsoft willen Colburn van AOL ondervragen over de overname van Netscape door zijn bedrijf. Colburn getuigde eerder voor de staat. Microsoft meent dat de inlijving van Netscape bij AOL zijn eerdere getuigenis ondermijnt en de positie van de staat in de zaak verzwakt. Verder twijfelen de advocaten van het grootste softwarebedrijf ter wereld aan de 'volledigheid en oprechtheid' van de eerdere getuigenis.

Eubanks, voormalig CEO van Symantec, zal vragen beantwoorden over concurrentie in de software-industrie en Schmalensee zal verhalen over economische aspecten van de zaak, aldus een verklaring van Microsoft.

De rechtszaak is eind februari aangehouden en verwacht wordt dat de rechter op 17 mei weer beschikbaar is. Judge Thomas Penfield Jackson wordt opgehouden door een andere zaak.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft niets gemeld over de achterliggende redenen van haar getuigenkeuzes.